Skal du flytte fra lejlighed til drømmehuset?

For mange kommer der en tid, hvor det er på tide at flytte i noget større end by lejligheden, som mange starter med at bo i som for eksempel unge studerende. Begynder man at stifte familie, kan det dog blive nødvendigt med noget mere plads at boltre sig på. Processen med at flytte og købe hus er dog en lang og til tider uoverskuelig process, og der er meget man skal overveje og have styr på. Her i artiklen finder du gode råd til, hvad du bør tænke over, før du flytter hele familien i drømmehuset. 

Det helt lavpraktiske 

De helt lavpraktiske ting ved en flytning af dig selv og familien, kan let gå i glemmebogen blandt de mange ting man skal have styr på ved køb af hus osv. Men der er altså nogle enkelte ting man bare skal have styr på, blandt andet det at melde flytning, som er lovpligtigt og skal gøres senest fem dage efter indflytning. Du skal også sørge for at skifte læge for hele husstanden, så I altid har let adgang til at få helbredsmæssig hjælp. Det samme gælder for tandlæge. Hvis du for eksempel skal flytte lidt uden for København, kan du finde en dygtig Tandlæge tæt på Bagsværd. Køber du et ældre hus, skal du sørge for blandt andet at der er styr på til tilstandsrapporten, så du er sikker på, at der ikke er for meget, der skal renoveres ved indflytning og at husets konstruktion ikke fejler noget. Der er naturligvis mange flere ting, man skal have styr på også i forhold til forsikringer osv. De her helt banale ting som læge og at melde flytning, er bare noget, man let kan komme til at glemme. 

Overvej hvilken type hus I har behov for 

Typisk flytter man I hus, fordi man er begyndt at stifte familie og har behov for mere plads. Men det er vigtigt at tænke over, hvilke behov I har til huset både i forhold til beliggenhed, plads og have. I forhold til beliggenhed er det vigtigt at tænke over, at nogle områder og kommuner er mere populære end andre, og dermed vil de også koste mere. Samtidig skal man overveje, hvor langt man har til arbejde, og hvis man har børn, bør man måske kigge på hvilke skoler og børnehaver, der er i området og undersøge deres omdømme. For det andet skal man overveje, hvor meget plads man egentlig har behov for. Herunder om man planlægger at få flere børn, eller om man skal bruge ekstra plads til en særlig hobby. Dette gælder også i haven. Det er klart, at alle har et budget og her kan man blive nødt til at gå på kompromis med beliggenhed og pladsen, som man har behov for i forhold til kvadratmeterprisen.