Sådan vælger du den rette hjelm til motorcykelkørsel

Der findes ikke noget bedre end en tur på motorcyklen, når vejret er godt, og du bare har lyst til at slippe lidt væk hjemmefra. En motorcykel er lig med frihed og livsnydelse, og det er derfor ikke nogen overraskelse, at motorcykelkørsel er en populær beskæftigelse blandt rigtig mange mænd.

Men selvom det er sjovt at køre på motorcykel, så er det også vigtigt at huske, at det er en farlig hobby at drøne nedad landevejen på to hjul. For selvom du naturligvis kører sikker og fornuftigt, så er du bare ikke beskyttet på samme måde i trafikken, som du er i en bil.

Hvis uheldet er ude, og du bliver påkørt, kan du således komme slemt til skade, da du ikke er beskyttet bag stål og glas, som du er i en bil.

Derfor er det vigtigt at tænke over beskyttelse på din motorcykel, og her er en motorcykelhjelm naturligvis ikke til at komme udenom.

En motorcykelhjem er det vigtigste stykke udstyr for enhver motorcykelejer, for hvis uheldet er ude, er der gode chancer for, at din motorcykelhjem vil redde dit liv. Men hvilken motorcykelhjelm skal du vælge blandt et stort og varieret udvalg?

Vælg en type der passer til dig

Der findes flere forskellige typer af motorcykelhjelme, og du skal derfor først og fremmest beslutte dig for, hvilken type der passer til dig. Du kan bl.a. vælge mellem:

  • En full face hjelm der dækker hele hovedet

  • En flip up hjelm, der ikke dækker ved hagen, men som kan åbnsr for et frit udsyn, når du holder stille

  • En jet- eller pilothjelm som giver dig mulighed for at få en hjelm i et lækkert og moderne design

Dernæst er det også en god idé at kigge på farve, så din hjelm kommer til at matche både din motorcykel og resten af dit motorcykeltøj.