Sådan slipper du af med mus i boligen

Mus hører til udenfor, men i mange tilfælde vælger de at søge indenfor på grund af bl.a. vind og vejr. De slår sig ned, og de smutter ikke bare sådan lige igen – og det er lige det, der er problemet. Musen ser måske sød ud, men den forårsage store skader på inventaret. Musen tygger og gnaver i stort set alle materialer, og isolering og ledninger er iblandt musens favoritter. Det kan forårsage store skader, som kan koste dyrt. Dertil kommer også sundhedsrisikoen ved at have mus i hjemmet. Musen udgør ikke samme smittefare som rotter, men de bærer alligevel på mange sygdomme, som kan gøre os syge. Det er hovedsageligt disse grunde, der viser, at det er vigtigt, at du slipper af med musen så hurtigt som overhovedet muligt. Men hvordan gør man så det?

De gængse råd til bekæmpelse af mus

Der findes en del husmorråd, der forklarer, hvordan man slipper af med mus. En af de mest gængse er gift. Det går kort sagt ud på, at man spreder gift ud i boligen, som musen så indtager og ender med at dø – så er problemet vel løst, ikke? Det er det desværre ikke. Du er måske sluppet af med musen, men den har uden tvivl lagt sig til at død et sted, der er meget svært at komme til. Du slipper på den måde for skaderne ved at have mus på besøg, men skal i stedet for leve med luften af døde mus rundt omkring i huset.

En anden populær bekæmpelsesmetode er at opsætte fælder for at fange musen. Her slipper du for at slå musene ihjel, men det er meget tidskrævende – du skal nemlig huske at du skal køre den over 2 km væk fra din bopæl, ellers kommer den bare tilbage.

Der er således ingen af disse bekæmpelsesmetoder, der er ideelle – men heldigvis findes der en tredje løsning, som de fleste slet ikke tænker over: Gnaversirenen.

Effektiv bekæmpelse af mus

Gnaversirenen er et apparat, du kan sætte op på loftet, i kældre eller lignende steder, hvor du oplever mus. Gnaversirenen er ideelt til bekæmpelse af mus, men virker også på flagermus, rotter og mår. Gnaversirenen skræmmer musen langt væk ved hjælp af en forfærdelig højfrekvent lyd, som ikke kan høres af mennesker, hunde eller katte. Lyden stresser musen, og den vil søge væk så hurtigt som muligt og den kommer aldrig tilbage, så længe du har Gnaversirenen stående.