Sådan får du mere lys ind i boligen

Vi mennesker er afhængige af lys, og den bedste lyskilde er altså dagslyset. Det er derfor meget vigtigt, at vi får masser af dagslys ind i boligen. Vi kommer her med 4 gode råd til, hvordan du kan få mere lys ind i din bolig og udnyttet dagslyset til fulde.

Benyt lyse farver og materialer i indretningen

Din indretning kan være problemet i forhold til manglende dagslys i boligen. Du kan derfor få en del mere lys ind i boligen ved at ændre på dine møbler, farver og lignende. Du bør sørge for at bl.a. vægge og lofter er malet i lyse farver – og prioritér gerne lyse møbler. Lyse vægge, lofter og møbler reflekterer nemlig mere lys og øger også lysets styrke. Det kan også lysne boligen mere op, hvis du maler vinduesrammer, paneler, karme og plader lyse indvendigt – og så hjælper det også at skære ned på alle de ting, der står i vindueskarmen som f.eks. potteplanter, vaser, fyrfadslys og lignende.

Indret dig efter dagslyset

Det er dog ikke kun selve møblerne og farverne, der har indflydelse på, hvor meget du kan nyde godt af dagslyset i din bolig. Det er faktisk også din indretning i sig selv, der har betydning for, om du udnytter dagslyset så meget som overhovedet muligt. Du kan f.eks. flytte din arbejdsplads hen til vinduet – også selvom rummet vender mod syd. Husk dog på, at det skal være muligt for dig at skærme af for solen, når den står lavt på himlen. Det kan også være en god idé at flytte opholdspladserne som f.eks. sofaer og lænestole hen til vinduerne.

Ændre forholdene udenfor

I mange tilfælde er det faktisk slet ikke boligen, der er problemet. Det er simpelthen udenomsarealerne, der gør det umuligt for dagslyset at komme ordentligt ind i boligen. Det kan f.eks. være i form af træer eller buske, der simpelthen skygger for solen. Det kan derfor være en god idé at kigge på, hvilke elementer i for- eller baghaven, der forhindrer solen i at komme indenfor og gøre noget ved det. Her kan det f.eks. være en god idé at alliere sig med en anlægsgartner – især når der skal fældes eller klippes i træer, klippes hæk eller ellers markant ændres på haven. Det sikrer, at du får løst problemet på den bedst mulige måde uden at haven går hen og bliver et problem på et senere tidspunkt. Vi anbefaler at du kontakter denne anlægsgartner i Kolding.