Sådan bliver du bedre til dit job

Et job er et stort delt af livet – og det er derfor ikke noget, de fleste tager særlig let på. De vil gerne være gode til det, de har valgt at bruge deres liv på, udvikle sig og lære nye færdigheder. Men hvordan klarer man det, når man samtidig skal klare det job, man har? Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan blive bedre til dit job både i og uden for din arbejdstid.

Øvelse gør mester

Hvis man gerne vil blive rigtig god til noget, så kommer du ikke udenom at øve dig – og det er jo faktisk noget, du gør hver eneste dag, når du udfører dine arbejdsopgaver. Jo oftere du udfører de samme opgaver, jo bedre bliver du også til det. Dit arbejde er derfor i sig selv med til at gøre dig bedre til dit arbejde – og hvis du husker på det, vil du hurtigt lægge mærke til, hvordan du kan gøre ting anderledes for at opnå endnu bedre resultater.

Tag en time ud af kalenderen hver uge

Det er dog ikke alle arbejdsopgaver, som kommer særlig ofte eller som man måske er særlig god til, uanset om man har udført dem mange gange. Det kræver øvelse, men det kræver selvfølgelig også viden. Det kan derfor være en rigtig god idé at sætte en time af i kalenderen hver uge til personlig udvikling og lave en plan for, hvad man gerne vil opnå. Man bør sætte sig et mål om, hvad man konkret gerne vil være bedre til, sætte tid af til at læse op på det og øve sig og bruge det nye tillærte i sit arbejde. På den måde holder man sig hele tiden opdateret på, hvordan man bedst bør gøre visse ting og man lærer nye ting i samme ombæring.

Tag på kursus

Selvom selvrefleksion og selvlæring er en vigtig del af enhver stilling, så er det ikke altid nok. Hvis man skal lære noget nyt eller forbedre sig markant på et område, man måske ikke har den store erfaring med, så bør man i stedet tage på et kursus og suge en masse viden til sig. Et kursus er et godt udgangspunkt for at lære noget nyt – og det kan derfor være en fordel at tage et kursus et par gange om året for sikre, at man også flytter sig fremad i sit arbejdsliv, i stedet for bare at stå stille med den samme viden, man hele tiden har haft. Du kan læse mere om forskellige kurser, der kan gøre en kæmpe forskel i dit arbejdsliv her: https://rhetor.dk/produkt/kurser/.