Sådan vælger du det helt rigtige sofabord

Et sofabord er et ret vigtigt møbel, selvom det måske ikke er et, du skænker mange tanker i dagligdagen. Men indrøm det: du ville i dén grad mangle det, hvis det ikke var der! Vi tilbringer ret mange timer i sofaen, for det er som regel der vi slapper af efter en lang arbejdsdag og i weekenderne. Og når du sidder eller ligger i sofaen, er det altså bare rart at have et sted til mobilen, fjernbetjeningen, slikskålen og colaglasset. Det kan dog være svært at købe sofabord, så herunder får du nogle gode råd til at vælge det helt rigtige.

Hvor stort skal sofabordet være?

Hvor stort et sofabord skal være afhænger af flere forskellige ting. Hvis I ofte spiser foran fjernsynet eller disker op med den helt store slikskål i weekenden, skal I vælge et der er lidt større. Er bordet derimod mest bare til pynt og til at lægge mobilen på, kan du måske vælge et lidt mindre i stedet. Derudover skal du også overveje, om det skal være et højt eller lavt bord. Hvis bordet primært er til pynt, er et lavt bord nok at foretrække. Spiser I til gengæld ved bordet, er et højere bord et bedre valg.

Skal sofabordet være nemt at vedligeholde?

Udover størrelsen på sofabordet skal I også overveje, hvilket materiale det skal være lavet i. Her kan man gå i flere forskellige retninger. Nogle mennesker fortrækker, at alle deres møbler er lavet i den samme træsort, så det hele passer sammen. Andre synes derimod det er sjovt at blande møbler i forskellige materialer i boligindretningen. Hvis I har børn i huset, er det måske en god idé at vælge et sofabord, der ikke kræver for meget vedligehold. Her er glas og MDF-plader et godt valg, da de ikke kræver mere end en våd klud nu og da. Vælger I derimod et træbord, skal I være opmærksomme på, at det kræver lidt arbejde at holde det pænt.

Tænk ud af boksen

Der findes rigtig mange sofaborde på markedet i alle materialer, former, farver og prisklasser. De klassiske valg til sofabord er runde, ovale eller firkantede. Men det er altså også muligt at tænke lidt ud af boksen med et alternativt sofabord. Det er nemlig blevet meget moderne at ’upcycle’ ting. Det vil sige, at man tager en ting eller et møbel og laver det om, så det får en helt ny funktion. Her kan man f.eks. tage et lavt apotekerbord og bruge det som sofabord. Der er også nogle, der bruger gamle kabeltromler, som de giver en slibning og noget olie eller lak. Hvis I vælger et mere alternativt sofabord, vil det give et mere råt look til jeres sofaområde.