Sådan her virker en varmepumpe

Når det kommer til at holde os varme i vinterhalvåret, så er der ingen tvivl om, at en varmepumpe er et fremragende valg. De findes i forskellige udgaver – luft-til-luft, luft-til-vand og jordvarme – men de virker alle på næsten samme måde: De bruger energi fra omgivelserne til at producere varme og sørge for, at vi ikke fryser.

Hvordan virker en varmepumpe?

Sådan her virker en varmepumpe: En luft til luft varmepumpe bruger varmen i luften udenfor til at blæse varm luft ind i rummet. Denne type er den mest populære, da den er nem at installere og har en lang levetid. En luft til vand varmepumpe bruger i stedet varmen i luften udenfor til at opvarme vandet, så du får både varmt vand i hanerne og radiatorerne. Varmepumper er generelt ret energieffektive og producerer typisk mellem fire og seks gange så meget energi, som de forbruger. Deres “brændstof” er luft, hvilket gør dem både miljøvenlige og økonomiske i drift.

Fordelene ved varmepumper – Det er slet ikke så kompliceret

Det er altså slet ikke så kompliceret – og det er godt, for så er der også flere, der kan få glæde af deres mange fordele. Med en luft til luft varmepumpe får du essentielt et klimaanlæg, som både kan varme og køle dit hjem, så du altid har en stabil og behagelig temperatur i hjemmet. Den virker godt som supplement til din eksisterende varmekilde, og den kan opvarme hjemmet på ganske få minutter.

Netop dens evne til hurtigt at opvarme et rum gør den specielt velegnet til sommerhuse og kolonihavehuse; så skal du ikke vente timevis på, at huset bliver varmet op, og det er derfor nemmere at tage en impulsiv en-dags-tur i sommerhus.

En varmepumpe er således også en særdeles økonomisk investering, der vil kunne ses på din varme- og elregning. Og så er det jo et plus for miljøet, at du med en varmepumpe sænker dit CO₂-udslip.