Sådan giver du din have en makeover

Nu har vi ramt maj og foråret springer så småt ud. Foråret bringer masser af havearbejde med sig. Hækkene springer ud, ukrudt kommer frem og græsplænen vokser uafbrudt. Dette er en perfekt mulighed for at give sin have en makeover efter den lange vinter. 

Græsplænen skal slås

I marts eller april begynder græsplæner at vokse. For at holde græsplænen ved lige skal du slå den omkring en gang om ugen. En slået græsplæne gør underværker for en have. Hvis din græsplæne er meget plettet, kan du til fordel gøde din græsplæne, dette gør græsplænen pænere og kan mindske omfanget af mos og ukrudt. Du får altså en helt ny og frisk græsplæne. 

En anden måde at give sin have en makeover på, er med nye planter og bede. Hvis du ønsker din have skal have et mere eksotisk look, kan du til fordel anskaffe planter som er mere eksotiske, hvilket giver en helt ny stemning i haven. 

Det kan være, du vil lave en køkkenhave og dyrke dine egne grøntsager. Dette tidspunkt på året, er det rette tidspunkt at starte på. Giv dine planter en masse gødning, så de lettere kan vokse over sommeren. 

En tagrensning 

Dette er noget de fleste overser, men det er faktisk meget vigtigt og gør virkelig underværker for husets eksteriør. Der er en masse fordele ved at bruge tagrens. For det første får det huset til at se nyere ud og øger faktisk husets værdi. Derudover forlænger det tagets levetid, hvilket i længden er billigere end at skulle have udskiftet hele taget på grund af skader. 

Nye havemøbler

Er du blevet træt af at kigge på de samme gamle havemøbler, kan de til fordel skiftes ud. Dette er også en god mulighed for at skabe en anderledes stemning i haven eller måske muligheden for at anskaffe sig nogle smartere havemøbler. Dette er også en oplagt mulighed for at skabe en mere hyggelig og afslappende stemning i haven, hvilket især gøres med møbler. Lounge møbler er især et hit i haven, hvor man virkelig kan slappe af med en god bog. Lyskæder er også et hit da de skabe en hyggelig stemning. 

Du kan også kaste dig ud i et DIY projekt og lave dine egne havemøbler. Dette er både billigt og underholdende, hvis man er en gør-det-selv-mand. 

Du kan også skabe noget helt nyt til din have. For eksempel et havehus eller en hyggelig bålplads som man især kan have fordel af om sommeren.