Pynt dit hjem med nogle plakater

Hvis du ikke allerede har bemærket det, er det blevet særdeles populært at indrette sit hjem med plakater. Plakaterne hænger både på kontoret, i køkkenet, i soveværelset og i alle andre rum. Årsagen til at plakater er blevet så populær er formentlig, at de både er med til at subjektivere dit hjem og gøre det mere personligt, at de er med til at skabe mere sammenhæng i dine rum, så de ikke ser så tomme og kedelige ud, og at de er flotte og stilfulde. Der er altså mange grunde til at vælge at indrette sit hjem med plakater. Plakater fås desuden i alle udstrækninger, hvilket vil sige, at der eksempelvis både findes ideelle plakater til drengeværelset og/eller pigeværelset.

Billeder kan naturligvis sagtens stå alene og fortælle en historie, men der er også noget moderne og interessant ved billedvægge. Du kan derfor overveje, hvis du har en hel væg, der kan dækkes, om det kunne se sejt ud med en hel billedvæg. En billedvæg kan nemlig både vise, hvem du er som person og hvilke interesser, du har og samtidig være super smart og moderne indretning.

Når det gælder en billedvæg, er det meget vigtigt, at plakaterne passer sammen. Her er der et par ting, som du kan overveje at kigge efter, så du er sikker på, at billederne er harmoniske:

  • Det er altid godt at anvende gennemgående farver og nuancer, fordi det skaber sammenhæng mellem billederne.

  • Hvis ikke du kan finde billeder i samme nuancer, kan du også sagtens anvende billeder med komplementærfarver, altså farver der harmonerer med hinanden, da det også skaber sammenhæng.

  • Det virker desuden altid at vælge billeder, der fortæller samme historie eller minder om hinanden.

  • Det kan skabe spil og interesse i rummet, hvis du leger lidt med størrelsesforholdene på billederne. Det kan eksempelvis se fedt ud, hvis du har både et stort og et lille billede, der minder lidt om hinanden.

  • Du kan med fordel også lade de geometriske linjer i billederne gentage sig, da dette også skaber harmoni mellem plakaterne på din billedvæg.