Planlæg din nye have

Når du skal bygge eller renovere dit hus, skal du huske at tænke på haven. Mange mennesker glemmer, at deres have også tit har brug for en kærlig hånd. Mange går også bare i gang med at renovere deres have uden at tænke over, hvor de vil hen med det

Det kan ende med, at du står med en grim og usammenhængende have, hvis ikke du planlægger projektet grundigt.

Lav en tegning

For at gøre projektet mere overskueligt kan du tegne en tegning.

Når du skal tegne din tegning, skal du starte med at overveje dit udgangspunkt. Hvis du har en have i forvejen, og den bare skal renoveres, skal du først måle haven og bedene op, så du ved vad du arbejder med.

Du kan tegne målene ind på din tegning, som du derefter kan tegne dine planer på. Hvis du synes, at det er svært at måle afstanden, kan du investere i en afstandsmåler. Med en afstandsmåler kan du superlet, måle afstanden i din have.

Du skal også overveje hvad du har i haven, som ikke kan flyttes. Det kan eksempelvis være et højt træ eller et husvandværk. Hvis du har nogle af disse ting i din have, skal du også tegne dem ind på din tegning, måske med en rød farve, så du ved at disse ting må du ikke flytte.

De ting du godt kan flytte, kan du tegne med en grøn farve. Hvis du vil gøre det endnu smartere, kan du klippe dem ud, så du kan flytte rundt med dem på din tegning. På den måde får du let et overblik over, hvordan du kan stille de forskellige elementer.

Hvis du slet ikke har en have i forvejen, men bare har en mark eller en græsplæne, skal du også lave en tegning. Udgangspunktet er her lidt mere simpelt, fordi det bare er en firkant. Så kan du efterhånden tilføje de elementer, du gerne vil have i din have.

De forskellige elementer i haven

Der findes forskellige elementer til haven, som du skal have planlagt. Du skal planlægge, hvilke ting du skal købe, og hvor de skal stå. De forskellige elementer kan være:

  • Blomsterbede

  • Frugttræer

  • Havestol

  • Parasol

  • Legehus

De forskellige elementer kan deles op i to kategorier. Den ene er planter, og den anden er møbler. Planterne er noget af det, der kendetegner en have. Du kan have planter i din have, på mange forskellige måder.

Du kan eksempelvis have dem i et drivhus. Fordelen ved et drivhus er, at det holder planterne varme, så du kan dyrke nogle planter, som du ikke kan plante udenfor. Det kan eksempelvis være tomater eller chili.

Du kan også plante blomster i bede. Blomster i bede ser meget flotte ud, og det er hyggeligt at plante dem. Det mest naturlige ville være at plante blomster i forhaven. Så kan alle der går forbi dit hus, også nyde de smukke blomster. Du kunne eksempelvis plante disse blomster:

  • Morgenfrue

  • Solsikke

  • Rose

  • Hortensia

  • Klokkeblomst