Opbyg den perfekte garderobe

For mange mænd vil en afbalanceret og nøje udtænkt garderobe sikre, at man hver eneste dag kan stå op og finde et flot sæt tøj – der passer perfekt til arbejde, skole og lignende.

Samtidig vil en ordentlig basisgarderobe også sikre, at man ikke kommer afsted i et rodet sæt tøj, men har et look, der altid fungerer.

Her følger et par gode råd til dig, der ønsker at opbygge en fornuftig basisgarderobe.

Få styr på basis

Det er vigtigt, at du har styr på dine basis tøjdele. Nogle styles og farver vil aldrig blive umoderne. Det er derfor et safe choice, som du SKAL have i skabet.

Når du tænker i basisvarer, så tænk simpelt. Glem farverige bukser, store mønstre eller andre stetements. Det farlige ved modetøj er nemlig, at det der er in, altid falder ’out’. Så er noget en øjeblikstendens, skal du styre udenom det og i stedet satse sikkert.

Sikre valg er en god hvid t-shirt, bukser og jeans i klassiske blue jeans, grålige toner eller sort, skjorter i marine blå, hvid og sort. Dertil kan du uden den store risiko sætte spræl på sokkerne, men hold nu dine underbukser i en ’mandet’ stil og ikke et ’drenget’ look.

Vælger du tøj i disse farver og nuancer – og har tøjet en god pasform, så det sidder flot på din krop – så er du nået langt. Fordi dine basis genstande skal holde længe, kan du tillade dig at bruge flere penge – altså vælge kvalitet frem for kvantitet.

Det gode ved dette er, at tøjet – foruden at holde længere – vil føles bedre. Følelsen af at gå i kvalitet er fantastisk.

Husk desuden at man godt kan vælge basisdele med personlighed! Tag f.eks. de fede GABBA chinos, hvor stoffet er super lækkert og behageligt, men looket stadig forbliver klassisk orienteret – dog med et par gennemførte detaljer, der giver lidt mere kant, når du f.eks. forener bukserne med den hvid t-shirt eller en velvalgt skjorte.

Det er helt okay at have denne tankegang med ud og købe nyt tøj, men sørg for, at du ikke lader dig rive med på de hippe modebølger. Medmindre du planlægger og har råd til hyppig udskiftning af garderoben.