Klæd dig efter kropstype, og føl dig godt tilpas

Når det gælder om at finde tøj at klæde sig på, er det ikke kun kvinder, der kan blive inspireret af kropstyper. Inden for mændenes modeverden bliver der også arbejdet med kropstyper. Klæder du dig efter kropstype, kan du både fremhæve dine bedste træk og ’skjule’ det, du er mindre glad for. Med den rette beklædning kan du således modificere din statur en anelse. Er påklædning ud fra kropstype noget helt nyt for dig? Så får du i dette blogindlæg tips til din beklædning.

Hvilken kropstype er du?

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke binder dig selv op på din kropstype. Meningen er ikke, at du skal føle dig begrænset, og at modeverden har dikteret noget bestemt. Det essentielle er, at du trækker i et outfit, du føler dig tilpas i. Alligevel kan du se kropstyperne som en inspirationskilde og som en vejledning, når du skal svinge dankortet i modebutikkerne. Overordnet findes der fem kropstyper i mændenes verden:

  • Mænd med den ovale type er nogenlunde lige bred fra skuldrene og ned til hofterne. Overdele ved V-hals eller en cardigan er gode valg, og det samme gælder en kortere jakke.
  • Er din kropsform mere trekantet, er dine hofter bredere end dine skuldre. Ønsker du en mere ensartet bredde, kan du vælge en jakke med en pullover under. Jakken skal gerne lægge sig ind mod dine hofter.
  • Den omvendte trekant er, som navnet antyder, det omvendte af ovennævnte kropstype. Dine skuldre er fremtrædende og har en væsentlig bredde i forhold til dine hofter. En udfordring kan være, at du har et ’truende’ udtryk. Skal udtrykket blødes op, kan du vælge jakker og skjorter med et mere loose fit.
  • Har du en rektangulær kropsstatur er både dine hofter og dine skuldre smalle, og din talje er lige. Denne kropstype bliver ofte omtalt som ’idealet’, da du typisk vil kunne bære de fleste typer tøj.
  • Med en rombeformet krop, synes din statur kompakt og/eller veltrænet. Ønsker du at mildne dette udtryk, kan du vælge en jakke, der ikke sidder for tæt. Medmindre du gerne vil tydeliggøre din kompakthed.

Husk din basisgarderobe

De fem kropstyper kan være en god vejledning, hvis du er på bar bund i forhold til at klæde dig både komfortabelt og præsentabelt. Med din kropstyper in mente kan du skabe din egen stil, skille dig ud og fremhæve det, du allerbedst kan lide. Nogle items og fits passer bedre til nogle end andre. Alligevel er der også meget tøj, der passer til nærmest enhver mand. Det gælder især basic-tøj, som er et must i alle mænds garderobe. Din basic-garderobe bør som minimum bestå af:

  • T-shirts uden logoer, prints og mønstre. Hav gerne flere hvide og sorte T-shirts liggende på hylderne. Det kan eksempelvis være en praktisk og flot sort bambus T-shirt. En T-shirt i bambus kan bruges under en skjorte eller pullover, men kan også sagtens bruges alene sammen med et par jeans. Bambusmaterialet er desuden både antibakterielt, varmeafledende og temperaturregulerende.
  • Om vinteren er det ideelt også at have langærmede T-shirts. Her kan du igen vælge en variant i bambus.
  • I guiden ovenfor til at finde din kropstype er der fokus på, hvilken type jakke du med fordel kan vælge. I enhver mands garderobe skal der naturligvis også være ensfarvede skjorter. Du kommer uden tvivl en dag til at skulle bruge en hvid, en sort, en mørkeblå og/eller en grå skjorte.
  • I basisgarderoben hører et udvalg af ensfarvede strømper også til. Vælg strømper i et slidstærkt og behageligt materiale. Her er bambusmaterialet igen et oplagt valg. Materialets unikke egenskaber bidrager til at holde dine fødder friske og tørre dagen lang – også selvom du har sko på i timevis.