Hvor vigtigt er succes?

På trods af større ligestilling mellem køn, er der stadig en stor ulighed, når man kigger på toppladserne i samfundet. De er i allerhøjeste grad besat af mænd. I denne artikel vil vi ikke udforske spørgsmålet om, hvorfor kvinder ikke sidder på topposterne, men et spørgsmål om hvorfor mænd gør det.

Hvad er det, der driver mænd til at ville nå til tops i karrieren? Og hvad er det for en kultur, der skaber disse mænd, der søger toppen og succesen, mange gange for enhver pris. Det dykker vi alt sammen ned i i denne artikel.

Er penge og status lig med succes?

Som man kan læse i denne artikel, så er der absolut ingen nem vej til succes. Det kræver kompromiser mange andre steder, hvis man vil opnå det, vi i dag betegner som succes. Men hvad er succes? For mange er succes forbundet med karrieremæssig status og med penge. Denne idé er stammer for et ønske om selv at kunne skabe sin egen succes i livet, der ikke er betinget af din familie eller forfædres succes, men dit eget arbejde for det.

I dag er succes målbart.

Det er muligt at måle forskellige karrieretitler op mod hinanden, fordi de ofte er sat sådan op, at den ene har magten over den anden. Det er også muligt at sammenligne pengesummen, og det bliver hyppigt gjort, når der bliver købt nyt. I dag har succes ikke noget at gøre med et godt mentalt helbred, hvor mange bøger du har læst, eller om du bruger meget tid sammen med din familie. Succes er bundet op på penge og status.

Er det dårligt at stræbe efter succes?

Det gør det ikke nødvendigvis til at dårlig ting at stræbe efter succes. Man skal blot være opmærksom på, hvorfor man gør det. Det er nemlig ofte sådan, at samfundet får hvisket os noget i ørerne fra vi er helt små.

Det er den sandhed, vi tror på og handler ud fra. For eksempel en sandhed om, at succes er penge og status. Der er ikke noget galt med at stræbe efter succes, det er en naturlig reaktion på den sandhed, man har fået af vide fra barnsben af. Men det er til gengæld en god idé at være opmærksom på disse sandheder.