Hvad kan en erhvervsadvokat hjælpe med?

Det kan være svært at holde overblik over hvad de forskellige advokater i realiteten kan hjælpe med, når det kommer til stykket. Derfor har vi valgt at pensle det lidt ud, ved at lave et indlæg om nogle af dem. I dette indlæg kommer vi ind på, hvad en erhvervsadvokat kan hjælpe med, og hvornår du bør hive fat i dem, for at få hjælp.

Hjælper virksomheder

Det siger måske lidt sig selv fra navnet erhvervsadvokater, men de er specialiseret i erhvervsret, hvilket dækker over de helt specifikke punkter, som der kan komme tvister ved i forbindelse med virksomhed. Dette dækker blandt andet over hvis en forretning skal købes eller sælges, hvis der skal oprettes interne aftaler som en ejer aftale, hvis der er problemer med en kunde, som ikke ønsker at betale og meget mere.

Erhvervsadvokater er altså specialiseret i virksomheder og dagligdagen for virksomheder. De gør det muligt for virksomheder at få hjælp i selv de sværeste tider, og sikrer dermed, at de danske virksomheder ikke står på et tidspunkt, hvor de ikke kan få hjælp.

Hvorfor er det nødvendigt?

Når man har et selskab, så dækker der en anden lovgivning end der gør, hvis man er en privatperson. Derfor er det nødvendigt, at der er folk som har specialiseret sig i selskabsret, hvor de kender de regler til punkt og prikke. Dette er erhvervsadvokaterne.

Selvom det lyder fedt, at de er specialister i selskabsret, så skal man være opmærksom når man skal finde en advokat, at de har specialiseret sig i det område man ønsker hjælp til. Selskabsret dækker og mange områder, og jo bedre advokaten man hyrer er på et område, des bedre resultater kan man typisk forvente.

Der er ofte brug for mere end en advokat

Med ovenstående i mente, så giver det nok sig selv, at der ofte er brug for mere end en advokat. Dette skyldes simpelthen, at man gerne skal bruge de advokater, som er specialister på hver deres område.

Står man eksempelvis og skal have solgt sin forretning, så er det rart, at man har en advokat der kan hjælpe med at udarbejde alle papirerne hertil. Her fungerer det ikke, hvis advokaten ikke har 100% styr på processerne, og hvad man skal være opmærksom på i sådan et forløb, så man ikke ender med at blive snydt. Kort sagt, så handler det altså om, at man som virksomhed skal være forberedt på, at man måske skal bruge forskellige advokater afhængig af opgaven.