Hvad er et løfteåg, og hvorfor skal du bruge det?

Når man skal løfte meget tunge ting, er der en række redskaber, der er gode at tage i brug. Der findes en masse forskellige slags løfteanordninger – heraf mange variationer af den klassiske kran – og derudover findes der også yderligere udstyr, som du kan koble til din foretrukne løfteanordning for fx at stabilisere løftet. Et redskab af denne slags er løfteåget, som vi i denne artikel vil komme nærmere omkring. Vi vil ydermere forklare, hvorfor det er en god idé at bruge et løfteåg, hvis du arbejder med løft af meget tunge emner.

Et løfteåg fordeler vægten mere ligeligt

Ja, som der står ovenover, er løfteågets overordnede funktion den, at den sørger for, at vægten, af det emne der skal løftes, bliver mere ligeligt fordelt på fx kranens arm, så der altså ikke er et enkelt punkt som bliver overbelastet og derved risikerer at knække. Ved at fordele vægten på denne måde, bliver løftekapaciteten for din kran forøget, og du kan derved effektivisere den kran du har, frem for at du skal ud at købe en helt ny kran. Vær dog opmærksom på, hvor meget mere du kan tillade dig at tvinge din kran til at løfte, og hvilken stand den er i, da et løfteåg selvfølgelig ikke af sig selv kan tage en kran fra faldefærdighedens rand til samme niveau, som en ny og bedre kran kan komme op på. Vær altid påpasselig, og undersøg, hvor meget det er rimeligt at løfte med din kran. Med det sagt, så kan et nyt løfteåg dog hjælpe dig et stykke af vejen og optimere din krans ydeevne og levetid.

Få mere sikkerhed med et løfteåg

Udover at et nyt løfteåg kan være med til at forhindre materiel skade, så er det også en kæmpestor fordel, at den samtidig også gør kranen langt mere sikker at benytte.