Her er hvad din startup har brug

To personers fødder ved teksten: Passion led us here.

I dag er der heldigvis godt gang i startups. Interessen for entreprenørskab er stor, og der er stor ønske om at være en del af en virksomhed, der vil være noget stort. Og til dem der pludselig vokser, for hurtigt, går det ud over medarbejderne, og det har en negativ effekt på deres produktivitet, deres arbejdsglæde og deres output.

Så med udgangspunkt i virksomheder, der vokser sig store, skal vi se på Peter Druckers ordsprog: “Measure what matters”, og se på, hvad du bør huske at måle på, hvis du driver en virksomhed.

  • Medarbejder Tilfredsstillelse – Er din medarbejder overhoved glad og engageret for at være en del af din virksomhed? Selvfølgelig tænker du, men du har jonglerer nok også med mange andre ting. Det er her vigtigt, at du udstyrer din HR afdeling med det rette HR system, fordi det er her, de får de værktøjer de skal bruge, for at administrere dine medarbejdere, mens du administrere den virksomhed de arbejder i.
    En af de nemmeste måde at sikre, at en medarbejder er glad, er ved at de føler sig hørt, værdsat og kan se, at virksomheden tror på dem. Det leder mig til næste punkt.
  • Opkvalificering og afklaring af evner. Er dine medarbejder på vej frem, og bevæger de sig fremad mod det, der give rmest mening for dem, og for virksomheden. For at måle dette korrekt, skal du have et talent management system. Kvalifikationer skal kortlægges, så en medarbejder kan blive få den rette træning, for at blive den medarbejder, der kan det, virksomheden har brug for, med mindre det giver bedre mening at ansætte dem. Hvilket igen leder mig til næste punkt.
  • Ansæt dem der kan og vil arbejde for dig. I dag er rekruttering dyrt. Det tager tid. Det kan være svært at få nok ansøgere, eller der er for mange af de forkerte. Det hele bliver uoverskueligt, så også her kan HR afdelingen have fordel i at have software, der også har et ordentligt rekrutteringssystem

Med det ved fingerspidserne kan de nemmere gennemgå ansøgere. De kan hurtigere se ansøgninger igennem. Hurtigere danne sig et overblik over ansøgernes relevans og dermed hurtigere måle og afmåle potentielle kandidater, der skal til en samtale. Alternativet er at sidde med en masse udprintede ansøgninger, og prøve at danne sig et overblik på den måde.

Jeg håber, at du som erhvervsdrivende, forstår værdien af et HR system. Hvis du ikke har et, eller har et du ikke er tilfreds med, så tag fat i MindKey. Vi udvikler HR software til små og mellemstore virksomheder, og har en lang række virksomheder, du godt kender, som kunder. Så hvorfor ikke joine dem?

MindKey.com.