Guide til valg af regnjakke

I Danmark regner det mange dage om året. Derfor er regntøj også en essentiel del af alles garderobe. Men hvis du endnu ikke ejer regntøj, er det på tide, at du får det ind i din garderobe. Her finder du en kort guide, der kan hjælpe dig med at vælge den bedste regnjakke for dig.

Køb af regnjakke

Er du på jagt efter en regnjakke, bør du tage udgangspunkt i flere forskellige faktorer. Gør du det, kan du være sikker på, at du ender med en jakke, der er den helt rigtige for dig. Du bør blandt andet tænke over følgende:

  • Behov – Først og fremmest bør du tænke over dit behov i forhold til en regnjakke. Skal du bruge en regnjakke meget, fordi du cykler til og fra arbejde året rundt? Eller skal du blot bruge en regnjakke af og til? Det kan hjælpe dig med at beslutte, om du skal investere i den dyreste regnjakke til mænd eller ej.
  • Materiale – Derudover bør du finde ud af, hvilket materiale regnjakken skal være lavet af. Typisk er en regnjakke fremstillet af enten polyester eller polyurethan. Det er værd at finde ud af, hvilket materiale der er de bedste valg for dig.
  • Vandsøjletryk – Når du skal købe en regnjakke, bør du tage et kig på vandsøjletrykket. I de fleste jakker kan du se et tal, der viser vandsøjletrykket. Jo højere dette tal er, jo mere vand kan selve jakken tåle, før du ender med at blive våd.
  • Knapper eller lynlås – Sidst men ikke mindst bør du overveje, om du helst vil have en regnjakke med knapper eller en regnjakke med lynlås.