Gør opvarmningen af hjemmet mere effektiv

Er du ved at kigge på, hvordan det kan give mening for dig at opvarme huset? Der er mange måder at gøre det på, og de fleste har efterhånden fået lagt rør til fjernvarme, så det bliver den hovedsagelige måde at varme hjemmet op på, men på Pillemadsen.dk kan du finde inspiration til at gøre det på andre måder.

Træpiller har den egenskab, at deres brændværdi er meget høj. Dermed kræves færre piller, end hvis du for eksempel bruger almindeligt træ, der ikke har samme høje værdi, og det betyder, at det bliver en mere energivenlig opvarmning af huset. Desuden er der en eller anden form for charme, ved at have et fyr eller en brændeovn stående til at give varme. I de mørke måneder giver det også en form for lys, hvis det står i stueetagen, hvor man tit opholder sig.

Find den rigtige type

Der findes flere forskellige udgaver af træpiller, der hver især har forskellige egenskaber. Nogle passer bedre til bestemte typer af fyr end andre, og det er alt sammen ting, der er gode at sætte sig lidt ind i, så man får det, man får størst udbytte af. Du kan se et stort udvalg her, ligesom du kan læse nærmere om, hvad de forskellige typer og mærker hver især har af egenskaber og fordele.

Når man tænder op i brændeovnen, ved de fleste godt, at der kommer en god del røg. Især hvis der benyttes vådt brænde, kan der udskilles mange skadelige stoffer, som man egentlig burde undgå. Med træpiller er de kemiske stoffer sorteret væk, og du er helt sikker på et produkt, der er rent og sikkert at bruge, når der fyres op.