Giv køkkenet et maskulint præg

Man kan roligt sige, at det er meget forældet at se køkkenet som kvindens rum. I dag er der mindst lige så mange mænd som kvinder, der holder af at lave mad og stå i køkkenet – i hvert fald er der lige så mange mænd som kvinder, der bruger køkkenet. Dette bør da også afspejle sig i indretningen af køkkenet. I dag har mange en tendens til at indrette køkkenet i lyse og helt hvide nuancer tilført feminine træk. Dog kan et køkken med et mere maskulint præg være et vildt sejt køkken, som vil passe ind i de fleste boliger. Hvis du kunne tænke dig at sætte et maskulint præg på dit køkken, kan du læse med herunder. Herunder får du nemlig nogle gode tips til, hvordan du kan gøre netop det.

Lav dit eget spisebord

Det er blevet meget moderne med køkkenalrum og spisekøkkener – og det er da også utrolig praktisk med en spiseplads i køkkenet. Det er også blevet utrolig moderne med hjemmelavede plankeborde i køkkenet. Hvis du gerne vil have et moderne køkken med maskuline træk, kan du derfor kaste dig ud i at lave dit eget spisebord. Du skal ikke bruge meget andet end nogle massive planker, nogle bordben og værktøj. Bordbenene kan du finde mange steder. Du kan også lave dine egne. Blandt andet kan du bruge fundablokke. Det er en utraditionel og maskulin måde at sætte et spisebord sammen på. Du kan blandt andet finde fundablokke hos Skagenbeton.dk

Maskulint kan være både klassisk og moderne

Det maskuline kan både være moderne og klassisk. Du kan for eksempel finde noget dansk design til køkkenet og kombinere med noget mere moderne, herunder for eksempel barstole. Du kan eksempelvis pynte køkkenet med noget klassisk design i form af lamper, skærebrætter viskestykker og lignende. Det giver et moderne look, selvom elementerne er klassiske. Du kan indrette køkkenet med et par barstole, som indbyder til en drink ved køkkenbordet eller -øen, mens madlavningen finder sted. En loungestol i en flot farve kan også bidrage til et maskulint look i køkkenet, hvis der er plads til den i et hjørne med en barvogn ved siden af. Du kan både finde barstole og loungestole hos Zederkof.dk. Vi håber, vi har gjort det klart for dig, at maskulin indretning kan være mange ting – det behøver ikke at være tunge møbler og brunt læder.

Kombination af mørke og lyse farver

Maskulin indretning betyder ikke, at det hele skal være sort og brunt, ligesom feminin indretning ikke betyder, at det hele skal være hvidt. Det er dog svært at komme uden om, at mørke farver kan bidrage til et mere maskulint look. Hvis du gerne vil have et mere maskulint køkken, der indbyder til madlavning uden at være dystert, kan du altså med fordel kombinere lyse og mørke farver. Du kan for eksempel vælge et køkken med grå elementer og lade gulvet være lyst. Du kan også vælge et køkken med sorte elementer og vælge en lys bordplade. Der er mange muligheder for at indrette køkkenet mere maskulint uden at gøre det til en mørk hule.