Forbered dig på, at også din bil kan bryde ned en dag

Det er altid godt at være forberedt på en ulykke. Hvis du forbereder dig godt, bliver det nemlig meget nemmere i situationen at finde frem til en løsning og komme videre.

Uanset om du kører i en ny eller en gammel bil, så er det godt at vide, hvad du skal gøre, hvis din bil bryder sammen. Selv de bedste biler kan nemlig give problemer af og til.

Derfor er det rart at have en slagplan på forhånd, så du ikke skal finde på en, når du allerede er gået i stå og måske er strandet midt ude i ingenting. Det betyder også, at du ikke bare skal håbe på, at der er nok dækning på din telefon, til at du kan google dig til, hvad du skal gøre.

Hvis du forbereder dig på et nedbrud, bliver det meget nemmere at tackle i situationen.

Tag dig af din bil

Det kan selvfølgelig ske for enhver, at deres bil bryder sammen, men der er faktisk flere ting, du kan gøre, inden du giver dig til at køre for at undgå et nedbrud. Hvis du tager dig godt af din bil, så er der nemlig en mindre chance for, at du nogensinde får brug for vejhjælp.

Derfor er det god skik at tjekke din bil jævnligt.

Du skal blandt andet tjekke olien:

  • Er der nok? Ellers må du fylde mere på.

  • Er den gyldenbrun, som det skal være, eller er den sort? Så må du tage din ind til et olieskift.

Du skal tjekke kølervæsken:

  • Fyld mere på, hvis der er mindre, end sidst du tjekkede.

  • Hvis der er betydeligt mindre, hver gang du tjekker, bør du køre din bil på værksted.

Du skal også tjekke dækkene:

  • Er dæktrykket højt nok? Du kan se i bilens manual, hvor højt det bør være.

  • Er mønstret nedslidt? Så er det tid til at skifte dem ud med nogle nye.

Der er naturligvis en række andre ting, som du også bør tjekke af og til, og som din mekaniker med garanti kan fortælle dig mere om. Det korte af det lange er, at du nødigt skulle køre i en bil, der ikke er i god stand.

Hvis du alligevel bryder ned

Hvis du tager dig godt af din bil, og du alligevel bryder ned, så er der ikke andet at gøre end at tilkalde hjælp. Men ved du, hvem du skal ringe til?

Nogle bilforhandlere tilbyder en mobilitetsservice, som betyder, at de kan hjælpe dig i tilfælde af nedbrud. Det er dog ikke altid fuldkommen dækkende, og derfor er det godt, at have nummeret på en anden form for vejhjælp.

Du skal jo både have ordnet din bil og på en eller anden måde komme hjem.

I nogle tilfælde kan vejhjælpen ordne din bil på stedet, men du kan ikke altid være så heldig. Hvis du ringer til den rette vejhjælp, vil de kunne tilbyde dig kørsel, så du kan komme hjem, samt naturligvis transportering af din bil.