Find den rigtige hør blazer til mænd

Skal du finde en god hør blazer til din yndlingsskjorte? Eller vil du bare gerne eje en hør blazer, der er rar at have på – både i koldt og varmt vejr? Vi kigger på hør blazeren i denne artikel og viser dig, hvad du skal fokusere på, når du leder efter en hør blazer. Du kan finde en guide til de klassiske blazere her. Derudover viser vi også, alle fordelene hør giver som materiale i din blazer. Find ud af det og mere i denne artikel.

En god afslappet hør blazer

En blazer kan godt virke, som en del af et formelt og stramt look, der udelukker de fantasifulde og farverige elementer. Bare rolig. En hør blazer er den perfekte balance mellem et formelt og afslappet look, hvor det i høj grad er tøjet, som du matcher blazeren med, der afgør dit look.

Rent faktisk er det lige så meget materialets skyld, som det er blazerens generelle udtryk og form, der afgør, om blazeren er god. Hvordan kan det være?

Hør er et af de mest behagelige materialer

Hør er et naturmateriale. Det endelige vævede produkt i hør kaldes for linned, der har været gennem en længere proces, så det til sidst bliver det behagelige stof, som du kender så godt.

5 fordele ved hørblazeren

  • Absorberer og frigiver fugt hurtigere end alle andre tekstiler på markedet.

  • Føles frisk og kølig om sommeren og dejlig varm om vinteren,

  • Hør har op til fem gange så høj termoregulering som uld og nitten gange så høj som silke.

  • Blazeren er meget slidstærk

  • Blazeren har en naturlig modstandskraft overfor snavs og pletter.

Hvordan finder du din hør blazers pasform?

Først og fremmest skal du følge dig godt tilpas i din blazer. Dernæst er der nogle gode kriterier for, at blazeren passer dig.

Armlængden er særlig vigtig. Mange mænd ender med jakkeærmer, der går til den store håndledsknogle, og det er for langt. Tommelfingerreglen for armlængden til blazeren er, at forholdet mellem jakkens manchet og skjortemanchet skal være 1-1½ cm, hvis du altså har skjorte på.

Skuldrene på en blazer er typisk udfyldt med en del fyld (padding). Der findes andre modeller med færre syninger og mindre skulderfyld. Det giver dig et smallere fit, hvilket er godt, hvis du vil undgå at virke for bred, end hvad du egentlig er.

Hvad passer sammen med en hør blazer?

Det kan være meget forskelligt, hvad du lige netop synes, som passer sammen med din blazer. Vi giver dig to forskellige bukser, som går godt til.

Chinos-bukser går godt til

Chinos-bukserne i farven khaki skaber en perfekt kontrast til en mørk hør blazer. Ethvert slags snit/fit i bukserne dur, når du skal kombinere dem med blazeren. Prøv også mange forskellige farver som: grøn, gul, lyseblå eller rød. Alt passer sammen med en hør blazer

Jeans til hør blazeren

Der er mange, der kombinerer et par jeans til en blazer. Det går helt fint. Prøv din hør blazer sammen med et par jeans, et par sejlersko og en nedknappet oxford-skjorte. Det er især godt til afslappede lejligheder, som på kontoret, derhjemme eller i byen

Yderligere inspiration til at finde hør blazer til herre

Savner du inspiration til at finde forskellige hør blazere? Kom ned i en af Tøjekspertens butikker og find masse eksempler på hør blazere i mange forskellige pasforme og farver.