Få gode og spændende jobmuligheder med en uddannelse indenfor landbruget

Hvis du elsker at bruge tid udenfor og nyde den frie natur, er en uddannelse indenfor landbruget det helt perfekte valg for dig. Og hvis du derudover også elsker arbejdet med levende dyr, grønne planter eller store, kraftfulde maskiner, så er der næsten ikke andet at gøre end at komme i gang med en landbrugsuddannelse.

Med en landbrugsuddannelse kan du se frem til en hverdag fyldt med indhold og udfordringer, som altid ændrer sig i løbet af sæsonerne. Derfor er to dage aldrig ens, når du arbejder som landmand, og du er således garanteret et liv med spændende og varierende oplevelser og udfordringer.

Hvilke udddanelser og jobs er der indenfor landbruget?

Et job som landmand er spændende, og det sammes kan siges om landbrugsuddannelserne. Her bliver du nemlig både udfordret på din tekniske og teoretiske viden på skolebænken, mens du i løbet af en landbrugsuddannelse også vil tilbringe lange perioder i praktik som landmand.

Derfor er en landbrugsuddannelse næsten ligeså varieret og udfordrende som selve jobbet, og du vil derfor aldrig komme til at kede dig, selvom en landbrugsuddannelse er lang. Men en landbrugsuddannelse er ikke bare en landbrugsuddannelse, og inden du kan komme i gang, skal du beslutte dig for, hvilket interesseområde der betydet mest for dig.

Du kan nemlig vælge mellem tre forskellige landsbrugsuddannelser:

  • Maskinføreruddannelsen som er en erhvervsuddannelse, der varer 3 år og 11 måneder, og som henvender sig til dig, der er fascineret af de store maskiner
  • Landbrugsuddannelse med speciale i planteavl som også er en erhvervsuddannelse, der dog varer 4 år og 3 måneder. Denne uddannelse er for dig, der elsker at se ting gro
  • Landbrugsuddannelse med speciale i husdyr – en erhvervsuddannelse som også varer 4 år og tre måneder, og som er det perfekte valg for dig, der holder af dyr og gerne vil planlægge deres avl osv.