Få metalliske emner masseproduceret med en CNC-maskine

Hvis du kan begå dig i et værksted, har fået en smule oplæring i arbejde med metal og også har et par raske hænder, vil du måske få succes med at lave små metalemner i hånden til diverse maskiner. Så er du ved at udvikle en simpel prototype, så behøver du måske ikke nødvendigvis gøre brug af de samme metoder til fremstilling af metalemner, som der bliver brugt til industriel masseproduktion.

Masseproducér delene til dit færdige produkt

Er målet dog at lave talrige eksemplarer af samme metalliske genstand, hvor der ikke er plads til de store afvigelser fra det ene eksemplar til det andet, er du derimod nødt til at gøre brug af teknologier som CNC drejning eller CNC fræsning. Kort fortalt består CNC-drejning/-fræsning af, at en computer styrer en produktionsmaskine, i dette tilfælde en drejebænk eller fræsemaskine, som gør arbejdet.

CNC-drejning er et godt valg til aksler og valser

Hvad er så forskellen på drejning og fræsning? Ved CNC-drejning roterer emnet, hvilket det ikke gør ved CNC fræsning. CNC-drejning er ofte det rette valg, når du ønsker at fremstille et emne med en overflade, der buer udad eller indad. Aksler og valser kan du sagtens fremstille med CNC-drejning. Fræsning kan benyttes i en række andre situationer – hvordan finder du ud af, hvad du skal vælge?

Hør en specialist om, hvad der er den rette arbejdsgang

Svaret er, at du tager fat i et firma, der tilbyder masseproduktion af metalemner via CNC-drejning og fræsning. Sådan et firma vil kunne hjælpe dig med at hitte ud af, hvilken arbejdsgang skal bruges for at få fremstillet emner med den ønskede form og overflade. Agter du at lave mere end blot en prototype? Så find professionel hjælp til masseproduktion af de løse dele, dit produkt nu består af.

Med CNC-drejning og CNC-fræsning kan metalemner af tilfredsstillende kvalitet nemt produceres.