Er nu det rette tidspunkt at sælge din brugte bil?

bil

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil sælge din brugte bil. Måske vil du gerne sælge og købe en nyere model med bedre udstyr, eller måske vil du gerne sælge, fordi du allerede har en bil i forvejen, og denne er nok i hverdagen. Grundene er mange, men når det kommer til at sælg din brugte bil, så er der tidspunkter at sælge på, som er bedre end andre, og nedenfor kan du læse fem tidspunkter, hvor du bør sælge din brugte bil, som vil gøre det nemmere at komme af med den på det danske brugtvognsmarked. Så kan du komme bedst muligt i mål med at sælge din brugte bil. 

Inden bilen har kørt 100.000 eller 200.000 kilometer

Når du skal sælge din brugte bil, så er det vigtigt, at du overvejer, hvornår du skal sælge den. Det er videnskabeligt bevist, at vi som mennesker reagerer på større lige tal, og det er derfor en god ide, at du sælger din bil  lige inden, at den rammer 100.000 eller 200.000 kilometer, da dette rammer godt hos potentielle købere, som så kan sige, at de har købt bilen, inden den rigtigt fik kilometer på bagen. Derfor er det en god ide, at du sørger for at tjekke, hvor langt din bil har kørt, og hvor mange kilometer, der er, til det kan være en god ide at sælge den. 

Efter bilen har været til syn 

Derudover, så er det en god ide, at du sælger din bil brugt, når du har haft den til syn. Dette kan virke ulogisk, da du så skal bruge penge på at få rettet fejl og mangler på bilen, inden du sælger den videre, men det vil hjælpe dig til at få bilen hurtigt solgt, hvis du kan vise, at den lige er kommet gennem syn med gode karakterer. Det kan også være, at din bil endnu ikke er så gammel, når du gerne vil sælge den, hvor det så kan være en god ide at vente, til bilen har kørt noget længere. På denne måde vil du kunne lokke flere købere til, og du vil kunne sælge din bil på det helt rigtige tidspunkt. 

Efter et godt servicetjek 

Et andet tidspunkt, hvor det er godt at sælge din bil er, når du lige har haft bilen til service. Det vil være nemmere for dig at sælge din bil brugt, når du kan fortælle i annoncen, at bilen har været til service, og den er blevet gået igennem for fejl og mangler, og disse er blevet rettet op. Dette kan være en god ide, også selvom du skal betale for at få din bil til service, da du så vil kunne få flere penge for din bil, og du vil nemmere og hurtigere kunne sælge den. Altså kan det være en god ide, at du bruger penge på dette tidspunkt for at tjene dem igen. 

Inden bilen er over seks år gammel

Det sidste tidspunkt, hvor det er godt at sælge din brugte bil, er inden der er gået seks år. Når en bil er over seks år gammel, så vil det være meget svært at sælge den, da den ahr været udsat for megen slid i hverdagen, men den er ikke gammel nok til at være retro og tiltrække denne målgruppe. Det er altså en god ide, at du sørger for at holde din bil så effektiv og i god stand som muligt, og du kan så vælge det bedste tidspunkt muligt at sælge den videre på, når du har brug for en ny. Gennemsnittet for den almindelige dansker er, at han eller hun skifter bil hvert femte år. 

Der er altså flere tidspunkt, hvor du kan overveje at sælge din bil. Det vil være svært at opfylde alle disse tidspunkter, men det er punkter, som du kan tage med i dine overvejelser, når du gerne vil have den sat på markedet online. Er du dog i tvivl, så kan du altid lede efter lignende mærker og modeller online for at finde ud af, om markedet er godt for din biltype, inden du beslutter dig for at oprette en annonce. Så sørger du bedst for dig selv og dine planer, når du har brug for at sælge din brugte bil, når du trænger til en ny.