De gode havemaskiner

Der er meget arbejde i at holde have. Generelt kan det kræve meget plads at have grønne fingre som en fritidsinteresse.

Dette skyldes naturligvis at der bruges plads på blomsterbede, køkkenhaver, græsplænen i sig selv, drivhuse etc. Men der skal også være plads til de forskellige maskiner og redskaber som skal bruges til det hele.

Her går det hen og bliver vigtigt at man har de rette redskaber alene fordi man ikke kan spilde plads på diverse forskellige redskaber der næsten aldrig bruges. Dernæst kommer også at visse vælger maskiner efter smag frem for funktionalitet.

Fungerer på flere måder

Når man kigger på havemaskiner og redskaber så kigger man på mange forskellige ting. Der er en grund til at du kan se to naboer stå og ordne hæk, den ene med en elektrisk trimmer og den anden med en god, gammel saks. Ligeledes kan du finde folk stå med motordrevne plæneklippere eller de gamle, manuelle træk og skub.

Folk kan vælge ting af forskellige årsager. For eksempel kan nogle undre sig over at nogle både har plæneklippere og græstrimmere, hvilket er forståeligt da man skulle tro at de gør det samme. Det gør de i længden også, men græstrimmeren er mere specifik. Du vil hellere bruge græstrimmeren til at ordne det græs grænser op til buske og bede, da du kan styre trimningen mere korrekt.

Dog bringer trimmeren også et godt eksempel på smag da en større del af trimmerne fås med batteri frem for en ledning eller med benzin. Det kan forklares ved at græstrimmere som disse er mere håndterlige, fylder mindre og er grønnere.

Den er mere håndterlig fordi der ikke er nogen ledning at tage højde for. Skønt maskinen alene er på størrelse med de benzindrevne, så skal man huske at de kræver benzin, og disse dunke fylder til sammenligning med opladeren.

Manuel hygge eller larmende effektivitet

Andre kan finde på at vælge haveredskaber efter et behov for hygge. Det kan være til gene for folk som vil slappe af i deres have, hvis nogle trækker et støjende og stinkende monster frem fra skuret. Der er nogle der har fundet muligheden ved at hygge sig i haven ved at bruge de mere lydløse og manuelle redskaber.

Du kan så og klippe hækken med en hækkesaks mens du lytter til vindens susen og fuglene synge. Begge er stærke motivationsfaktorer for at vælge de stille redskaber over de intense maskiner.