Business Intelligence vejen til data

Ved hjælp af business intelligence har din virksomhed mulighed for at få de rigtige indsigter, som kan være med til at give de rigtige udsigter. På den måde er det muligt at bygge og skabe det rigtige datadrevet fundament. Når du skal anvende business intelligence som digital strategi, kan du anvende strategien som et værktøj. Med business intelligence har du mulighed for at visualisere data let og på en nem måde. Med det visuelle overblik kan du skabe struktur på din data, som kan give stor værdi for din virksomhed og styrke jeres konkurrenceevne.

Business intelligence er mere kendt under udtrykket BI, og tilsammen anses som en datametode/softwareløsning, som anvendes til store mængder software data. Med business intelligence har du mulighed for at analyser på data på tværs af forskellige programmer og apps, som din virksomhed er slået op til. Business intelligence hjælper med at skabe struktur og overskuelighed for de mængder data din virksomhed er i besiddelse af. På den måde kan business intelligence gøre det lettere for slutbrugeren at dykke ned i de forskellige datamængder. Business intelligence kan være med til at optimere forskellige områder i din virksomhed. Områder kan bl.a. være økonomiafdelingen, produktoptimering, kundesupport og indkøb/salgsafdelingen.

Business intelligence optimer din virksomhed

Med business intelligence har du mulighed for at optimere din virksomhed på alle 3 niveauer i virksomheden. Nemlig de 3 niveauer strategisk, operationelt og taktisk niveau. Ved hjælp af historiske data har din virksomhed mulighed for selv at påvirke virksomhedens fremtid. Dette kan gøres på baggrund af hvordan virksomhedens indstilling og fokus skal være i fremtiden.

Slutresultatet for brugen af business intelligence skal ende ud i forskellige analyser, dashboards, grafer og rapporter. På den måde har de forskellige virksomheder mulighed for at skabe et bredt overblik både internt i virksomheden samt udarbejdelse af rapporter til eksterne interessenter. Som beskrevet højere oppe i blogindlægget, tilføjer virksomheder business intelligence for skabe struktur på deres data. Den givne data er ofte spredt blandt flere forskellige programmer. Med business intelligence har du mulighed for at skabe en fælles platform med alt din data og på den måde skabe overblik og struktur. Med business intelligence har virksomheden mulighed for at indblande sig på tværs af virksomheden, da platformen er fælles. Her har de forskellige medarbejdere mulighed for at oprette brugere, hvor alle på den måde kan få adgang til den fælles data virksomheden står inde med.

Vi kan konkludere at virksomheden skaber mere værdi for deres forretning gennem business intelligence. Gennem business Med bare et enkelt klik har din virksomhed og ledelse mulighed for at se det fulde overblik over virksomhedens struktur. På den måde har din virksomhed mulighed for effektiviser og optimer flere forskellige processer i virksomheden, gennem tidligere data. Helt konkret kan virksomheder optimere på 5 forskellige konkurrencemæssige fordele:

Virksomhederne får et større overblik gennem den samlet data. Virksomheden skaber et mere samlet indblik over virksomheden blandt alle medarbejdere. Når virksomheden får samlet et samlet indblik, øges produktivitet også, grundet den stigende motivation også. Dette er med til at skabe mere transparens og målrettethed.