Bekæmpelse af mus

Bekæmpelse af mus

Sådan opnår du effektive resultater

Der er flere måder at gribe bekæmpelse af mus an på. Uanset hvilken vej du ønsker at gå, er det muligt, at finde flere effektive produkter til at bekæmpe mus med. På den måde er du sikret garanti på, at du kommet af med problemet.

Er det mus du har?

Først og fremmest er det vigtigt at fastgøre om det er mus du har fået indendøre. For det kan være svært at afgøre, da mus og rotter ikke er synlige om dagen. Det er et nataktivt dyr, derfor er der nogle andre ting du skal være opmærksom på.

Mus kommunikere ikke med hinanden, som rotter gør via skrig eller hvin. Endvidere er der forskel på størrelsen af deres efterladenskaber. Musens efterladenskaber er mellem 3-5 mm, mens rottens er op til 17 mm. Rotten laver store indgangshuller i paneler og andre steder, hvor de opholder sig. Musen kræver ikke så stor en indgang, for at kunne passere da de er væsentlig mindre end rotten.

Bekæmpelse af mus – på den effektive måde

Der findes flere yderst effektive og resultatgivende produkter på markedet i dag. Der er flere veje man kan vælge at gå, det afhænger af hvilken vej der tiltaler dig.

Med den humane musefælde eller foderstation indfanger du musen for, at udsætte den i naturen igen. Ved benyttelse af denne type fælde er det vigtigt, at du tjekker fælden jævnligt. Dette er for at mindske, at musen bliver stresset og lider overlast. Når du har fanget musen anbefales det, at du sætter musen ud mindst 2 kilometer fra indfangning stedet. Så sikre du at du ikke står med den ubudne gæst igen inden for kort tid.

Du kan også vælge mellem de fælder eller foderstationer der kommer musen til livs. Det er enten ved at musen modtager et stød eller skud, når den stikker hovedet ind i fælden. Musen mærker intet da det sker så hurtigt, at den ikke observere det.

Så kan man benytte sig af musegift produkter, som fås i form af korn eller pasta. Det er miljørigtige produkter, så når musen indtager produktet falder den i søvn og sover stille ind. Det aktive stof der findes i musegiften går ind og sænker musen temperatur, hvilket gør den falder søvn.

Vigtigt at have for øje

Husk altid at læse indlægssedlen der medfølger det indkøbte produkt. Det sikre den rette håndtering og anvendelse af produktet. Der er også nogle af produkterne der skal opbevares utilgængeligt for børn og husdyr.