Alt, du skal vide om entreprenørskab

Er du nysgerrig på, hvad entreprenørskab er, og hvordan du selv bliver entreprenør? Så er du landet det helt rigtige sted. I denne artikel bliver du nemlig klogere på, hvad entreprenørskab er. Du får desuden tips og tricks til selv at springe ud som entreprenør, hvis du længe har gået med en entreprenør i maven, men endnu ikke har turdet tage springet.

Entreprenørskab – en virksomhedsopstart

I Skandinavien har entreprenørskab længe været synonymt med virksomhedsopstart, men siden da har ordet fået en ny betydning og kan altså forstås på flere forskellige måder. Det kan nemlig også betyde ’at skabe værdi for andre gennem forandringer’ – altså at gøre en forskel. Entreprenørskab kan altså identificeres i flere forskellige dele af samfundslivet.

Essensen er netop, at du som individ vælger at handle på en række muligheder gennem gode idéer, som du sidenhen er i stand til at omsætte til værdi for andre. Med værdi mener vi mere konkret alt lige fra økonomi til kultur eller sociale henseender.

Når du gerne vil forsøge at sætte dig grundigt ind i entreprenørskab, er det derfor på forhånd vigtigt, du er opmærksom på de forskellige udlægninger, der findes på området. I denne artikel vil vi fokusere på forandringen og skabelse af værdi for dig selv, som i mange henseender også kaldes for iværksætteri.

Uddannelse og formål

Hvis du har en entreprenør og iværksætter gemt i maven, findes der til din store fordel flere forskellige muligheder for at tage uddannelser i entreprenørskab. Det er hovedsageligt uddannelser som handelsuddannelser, økonomiske uddannelser og få, men vigtige tekniske uddannelser. Her bliver der primært fokuseret på den klassiske opfattelse af entreprenørskab, som handler om at skabe et økonomisk rationale i forbindelse med, at du starter din egen virksomhed.

Fordelen ved først at tage en uddannelse inden for entreprenørskab er, at du sidenhen har den grundlæggende forståelse for, hvordan du bliver iværksætter og får skabt din egen virksomhed. Som bekendt er det et usikkert terræn at træde ud i, når du vælger at etablere egen virksomhed. Det skyldes, at fremtiden er usikker. Dog er der også flere fordele, eftersom det giver dig en helt særlig frihed til selv at bestemme over dit arbejdsliv og din hverdag.

Heldigvis kan alle blive entreprenører med de rette værktøjer og drivkraft. Det er en læringsproces, der kræver, at du er villig til at prøve dig frem og skabe dine egne erfaringer løbende. Heldigvis kommer de fleste langt med vilje og den rette portion engagement.