3 tips til en grønnere garderobe

Klimaforandringerne kræver handling nu og her, og derfor skal vi alle vænne os til en mere grøn tankegang hurtigst muligt. Et af de steder hvor du kan starte din grønne tankegang, er når det kommer til din garderobe. Der er nemlig mange tiltag, du kan tage her, som er til gavn for miljøet. Læs med her og få tre gode tips til, hvilke tiltag der er tale om.

Tøj af bæredygtigt materiale

Når du køber tøj, er det vigtigt, at du ikke bare går efter det billigste, du kan finde. Grunden til dette er, at der ofte er en grund til, hvorfor det er så muligt. Tit er denne grund, at materialet eller produktionen ikke er særlig bæredygtig. Derfor skal du, når du handler tøj, holde øje med, hvor bæredygtigt det pågældende tøj er. Det er blandt andet en god ide at holde øje med GOTS-certifikatet, som er det internationale certifikat for økologisk materiale. Derudover er det en god ide at vælge tøj, der er lavet ud af materialer som bambus. Du kan blandt andet købe bambus footies, nattøj og undertøj af bambus. 

Der findes mange bærdedygtige alternativer, til den almindelige tøjproduktion, og det er disse, du skal forsøge dig med, hvis din garderobe skal være grønnere.

Genbrug er guld

Genbrug er de sidste år blevet en spirende trend, både når det kommer til køb af møbler og tøj. Produktionen af nyt tøj er en af de ting, der belaster miljøet allermest, og netop derfor er det en god ide at købe genbrug i stedet for nyt. De fleste ting der bliver sat til salg, fejler ingenting, og samtidig med at det er god for miljøet med genbrug, er det også godt for din pengepung. Genbrug koster nemlig ofte kun det halve af, hvad det har kostet fra ny. Der er derfor ingen grund til at gå en bue uden om genbrug. Du kan både købe genbrug gennem hjemmesider, sociale medier, apps, i fysiske butikker og på markeder.

Sæt en grænse

Hvis du er glad for tøj, kan det være svært at styre dit forbrug. Det kan hurtigt ende med, at du har købt tøj fem gange på en måned eller mere. Vil du gerne have en grønnere garderobe, er det dog nødvendigt, at du sætter en grænse. Det vil sige, at du for eksempel beslutter, at du kun må købe et eller to stykker tøj hver måned, eller at du kun må købe et stykke tøj hver anden måned. Ved at gøre dette, ender du heller ikke med at have en masse tøj i din garderobe, som du sjældent bruger eller aldrig har brugt. 

Det gælder om kun at have det tøj i din garderobe, som du bruger. Derfor er det også en god ide at rydde ud i ny og næ og sælge det gamle tøj eller give det til genbrug. På den måde er der andre, der kan få glæde af det, og du ender ikke med at have en overfyldt garderobe.