3 gode råd til at vælge den rigtige buksestørrelse til herre

Skal du finde et par bukser til herre, men er du usikker på, hvilken størrelse du bruger? I denne korte guide giver vi dig tre trin til at finde dine yndlingsbukser. Vi viser dig blandt andet, hvad du skal være opmærksom på, når du bestiller over internettet, samt hvordan du kan måle din størrelse selv. Vidste du i øvrigt, at tøjproducenterne selv kan bestemme, hvordan tøjet bliver udformet. Læs videre og få et godt overblik.

Det er vigtigt at kende din præcise buksestørrelse. De sidste ti år er nethandlen kun steget, mens det fysiske køb ude i butikken er faldet. Aldrig har vi købt så meget tøj hjem til vores hoveddør, og prøvet det for allerførste gang. De fleste, der handler på nettet, kender måske deres størrelse, mens andre er mere forvirrede over, om de bukser, de har købt, passer. I det hele taget ved man heller ikke, om de passer, som man gerne vil have, de skal. Du kan se denne størrelsesguide til herre, og se om du kan finde din størrelse.

De menneskelige modeller på nettet gør også valget lidt sværere, da de bærer tøjet så godt, men noget andet er, om man selv passer det lige så godt.

3 tips til at finde din buksestørrelse

I det følgende skal vi kigge på tre tips, som kan gøre dit valg af bukser lidt lettere.

  1. Find en størrelse, der passer til din krop
  2. Mål dig selv – for at finde dine specifikke kropsmål
  3. Find buksernes pasform – også hvis du er mere eller mindre kraftigt bygget

Størrelsen er altså meget afhængig af, om du finder nogle bukser, som sidder godt på dig, og passer godt. En vigtig pointe er, at nogle bukser sagtens kan være forskellige fra hinanden, omend de i udgangspunktet har samme størrelse. Hvorfor egentlig det?

Størrelser varierer meget på bukser

Det virker næsten kontraintuitivt, at en størrelse Large kan være forskellig fra et par herrebukser til et andet par. Det skyldes som oftest producenterne af tøjet. De kan i de fleste tilfælde selv bestemme, hvordan en størrelse large udformes, og dermed hvor store de skal være.

Har du fundet to par bukser, der har den samme størrelse, men kommer fra to forskellige producenter, så kan de sagtens sidde på to forskellige måder. I disse tilfælde skal du tage højde for buksernes pasform, materialet og hvilket land, det er blevet produceret til. Generelt er det godt at kende et brand, der sidder godt på dig, så skal du bare udforske de forskellige modeller fra dette brand.

Størrelserne kan yderligere variere fra land til land. Køber du således et par bukser i et andet land, kan de være forskellige. Kender du for eksempel en, der har købt tøj i udlandet, så er størrelsen ofte lidt større eller mindre. Det er også velkendt, at størrelser fra USA og Asien (Japan, Kina, etc.) har helt andre mål end Europa, fordi de mennesker, der bor i disse lande typisk, har andre kropsstørrelser. I USA er størrelserne typisk større end Europa, fordi de gennemsnit vejer lidt mere, mens de i Asien er mindre end gennemsnittet.

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par gode bukser

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af bukser og pasforme og samtidig få gode råd med på vejen – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.